Vinařství Fučík

Jsme mikulovské vinařství, a proto jsou naše bílé hrozny pouze z Mikulova.
O vinice pečlivě pečujeme a vybíráme, z kterých hroznů naše vína vytvoříme.
Hrozen je vždy základ a proto si jej hýčkáme.
Všechny naše vinice se nacházejí v katastru Mikulova, proto o sobě skutečně pravdivě můžeme tvrdit, že jsme mikulovské vinařství. Naše hrozny i víno vzniká v Mikulově.
 
 
 
 

Vinařství Weinberg

Historie samotného vinařství sahá do roku 1999, kdy byly vysázeny první vinice ve vinařské obci Čejkovice na Jižní Moravě. První ročník byl sklizen v roce 2001.
Pod značkou Weinberg začalo vinařství fungovat od roku 2015. Celkem hospodaříme na 5 hektarech vinic na viniční trati Helezný díl s odrůdovým složením Chardonnay, Ryzlink rýnský, Cabernet moravia, Hibernal, Veltlínské zelené, Rulandské šedé, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Modrý portugal, Tramín červený, Veltlínské rané a několik dalších odrůd. Průměrná roční produkce se pohybuje okolo 10 až 15 tisíc lahví. Vinice jsou obhospodařovány v ekologickém režimu bez použití pesticidů.Všechna vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů za využití šetrných technologií.

Castelo de Pedregosa

Cavas Castelode Pedregosa je vinařství v Sant Sadurní d'Anoia, které vyrábí organická vína a cavas od roku 1993. Když se Bartoleme Pedregosa spojil v roce 1993 s Mari Carmen Castelo, vytvořili spolu v suterénu domu první cavu Castelo de Pedregosa. Vinařství vyrábí vysoce kvalitní vína a cavas prostřednictvím ekologické zemědělské výroby založené na respektu k zemi.

SICILSKÉ VÍNO A DELIKATESY

SICILSKÉ VÍNO A DELIKATESY Vám přináší originální chuť Sicílie přímo do Vašich domovů. U nás si můžete dát doušek lahodného sicilského vína GORGHI TONDI, které Vám v BIO kvalitě přinášíme přímo ze Sicílie.
Víno značky GORGHI TONDI pochází z oblasti jihozápadní Sicílie, přímo ze srdce UNESCEM chráněné přírodně krajinné oblasti jezera Costa a Preola. Právě proto jsou všechna vína vyráběná s respektem k ochraně přírody a krajiny a můžou se hrdě označovat certifikátem BIO produktů. Naše nabídka zahrnuje tichá vína – bíle i červené, které pochází nejen z tradičních sicilských odrůd révy Grillo a Nero d´Avola. Krom toho máme i vynikající spumanti, z odrůdy Grillo (Palmares Brut) či Nero d ´Avola (Palmares Rose) a rúžové vína (Rose Dei Venti, Babbio Rose´).

VINAŘSTVÍ U SVATÉHO MARTINA

Hrozny na výrobu přívlastkových, jakostních, zemských a také svatomartinských vín, máme převážně z vlastní produkce a od stálých dodavatelů.
Vinařství se nachází přímo na náměstí U svatého Martina ve Velkých Bílovicích. Vína vyrábíme moderní technologií. Najdeme v nich ovoce a primární tóny. Bílá vína zrají v nerezových a plastových nádobách. Červená vína zrají v dřevěných sudech.
 

Italská vína LA VINO

Naše vinařství funguje již 12 rokem jako velkoobchod s italským vínem. Vína nakupujeme ve Vinařstvích Vinicola Serena a Ponte. To je sever Itálie, oblast Benátsko. Z 99% se zaměřujeme na vína sudová. V dnešní době jsme jedni z předních dovozců italských vín vůbec a našimi hlavními artikly jsou vína perlivá a to především Glera I.G.T, což je odrůda, z které se dělá prosecco a potom růžové cuveé a sudový spriz. 

P/P/S vinařství Strachotín

Firma PPS AGRO a.s. Strachotín vznikla v roce 1995 z původního zemědělského družstva. Spektrum činnosti firmy PPS AGRO a.s. Strachotín zahrnuje mnoho oblastí zemědělské výroby, od rostlinné výroby přes živočišnou výrobu až po ovocnářskou a vinohradnickou produkci, na kterou navazuje výroba vína.

Tradiční výrobce vysoce kvalitních, jakostních i přívlastkových vín Vám nabízí vína z mikulovské vinohradnické oblasti z vinařských obcí Popice, Pouzdřany a Strachotín, na úpatí Pálavských vrchů a Pouzdřanské stepi, kde pěstování a výroba vína má staletou tradici. 

Štěpán Maňák

Naše rodinné vinařství z malé vesnice Žádovice u Kyjova bylo založeno v roce 1992.
Aktuálně hospodaříme na 25ha vinic ve třech viničních tratích s velmi příznivou polohou pro zrání hroznů.
Výroba je zaměřena výhradně na lahvová vína. K výrobě používáme nejmodernější technologie,
také dubové sudy barrique a v poslední době i moderní betonové nádoby ve tvaru vejce, pro ještě lepší vyzrávání bílých vín.

Veverkovo vinařství

Rodinné vinařství Veverka v obci Moravský Žižkov na jihu Moravy založil otec Stanislav se synem Jakubem. Počátky datujeme do roku 1992, kdy jsme opět po desetiletích odmlky začali hospodařit na rodné půdě. Rozvíjíme dále vrozenou lásku k vínu spojenou s úctou k rodné půdě, výrobu kvalitního vína zakládáme v první řadě na poctivé práci ve vinohradě, jak nás učili naši předkové ...
 
 
 

VINNÝ SKLEP ZÁBOJNÍK

Vinný sklep rodiny Zábojníkovy je malým rodinným hobby-vinařstvím s reprezentativním zázemím ve sklepní uličce v Chvalovicích. Zdeněk Zábojník má svou vlastní sklenářskou živnost doma ve Vrbovci, ale již dlouhá léta se věnuje výrobě vína.
 
 
 
 

Tombalina Wines

Tombalina Vám přináší jedny z nejlepších a oceňovaných vín přímo ze srdce Jižní Afriky. Z prosluněné vinice ve Western Cape, kde jsou stále nejlépe střežená tajemství, až do teď...
Dodáváme celou škálu vín, od základních po prémiová vína, každé z nich je svým vlastním způsobem jedinečné a osobité a všechna nabízí stabilně vynikající kvalitu.
Nedávno jsme začali dovážet světově uznávaná kanadská vína z Niagara Peninsula v Ontariu, té samé oblasti, kde jsou známé Niagarské vodopády, na březích jezera Ontario.
Začali jsme také reprezentovat známé vinařství Senator z regionu Husi v Rumunsku, které produkuje vysoce kvalitní vína pod značkou Gl.
 

Vinařství Rauš

Vinařství se vyznačuje výrobou přívlastkových vín a to především vysoce kvalitních bílých vín.
Vína získávají svou jedinečnou chuť díky nezaměnitelnému vlivu místního mikroklima Pálavy, která chrání naše vinohrady před velkými bouřkami a zajišťuje neustálý sluneční svit. Její vápencový masiv propůjčuje vínům charakteristiké vlastnosti, jenž nabízí pouze oblast Jižní Moravy.

Tato ojedinělost se projevuje i v červených vínech našeho vinařství. Jejich výroba byla zavedena v roce 2009, po vzoru velkopavlovických vinařů, z 19. stol. Princip výroby souvisí s dlouhou macerací rmutu modrých hroznů a následným zraním vína v dubových sudech po dobu 12 až 24 měsíců. Pro zrání používáme dřevěné barique sudy z Francie.

Víno Hnidák

Naše vinařství bylo založené v roce 2011 Tomášem Hnidákem v obci Čejkovice, nacházející se na jižní Moravě 40 km jihovýchodně od Brna v okrese Hodonín. Vzniklo na základě lásky k vínu a vinici, kterou převzal od svých rodičů a prarodičů. V současné době obhospodařuje asi 7tis. keřů vinné révy, na rozloze přibližně 1,5 ha. Roční produkce je kolem 25tisic láhví, ať už z vlastních hroznů, nebo nakoupených od rodinných příslušníků.

Bílé Karpaty Vinařství

Vinařství se v rodině Matuštíků dědilo z generace na generaci. Rodinná tradice má pro nás nezastupitelné místo. Za vinařstvím tak stojí nejen sám vinař a enolog Jakub, pod jehož šikovnýma rukama vína vznikají. Na chodu vinařství se podílí i přítelkyně Klára a vinařovi rodiče Josef se Zdenkou. Vinařství a vinice jsou pouze na rodinných pozemcích, především bratra Ondřeje.

Vinařství Vajbar

Rodinné vinařství s více než dvacetiletou historií stále překvapuje milovníky vína svou hravostí a moderním přístupem k vínům. V nabídce najdete jemně perlivá Frizzante, sekty kvašené v láhvi, celou baterii rosé, Pálavu polosladkou i suchou a navíc skvělá vína vyrobená z vinic na Pálavě – TERROIR PÁLAVA. Rádi vám vše ukážeme u nás v Zaječí – výrobu, moderní vinný bar i romantickou vinárnu s krbem…
 
 
 

FOOD STORY KUNRATICE

Food Story Kunratice jsme otevřeli na konci roku 2014 na malebném kunratickém náměstí hned naproti kostelu. Začalo to tím, že jsem si u nás v Kunraticích neměl ráno kam zajít na kávu. A když se uvolnily prostory bývalé samoobsluhy, rozhodli jsme se pro kompletní přestavbu prostor a otevření Food Story.
Jsme česká rodinná firma, která má ráda příběhy. Zakládáme si na tom, že je opravdu známe a víme, že za nimi stojí poctivá práce a jejich produkty jsou tak kvalitní, že je s radostí nabídneme i vám. Přijďte k nám nakoupit, dát si poctivou snídani, lehký oběd nebo si vychutnat kávu s dezertem.
 

VÍNO MADĚRYČ

Firma VÍNO MADĚRYČ vznikla v roce 2017 zcela náhodou. Při výrobě vína využívají tradiční postupy, které společně se zkušenostmi a novými technologiemi, umožňují vznik lahodných odrůdových vín.
Rozloha obdělávaných vinic dosahuje téměř 16-ti hektarů. Z této výměry je celých 60% osázeno modrými keři. Odrůdová skladba vinic vychází z dlouholetých zkušeností pro danou viniční trať. Vinice jsou ošetřovány v systému integrované produkce.
V posledních letech se vinaři zaměřují na pěstování takových odrůd, které umožňují sklízet hrozny bez nadměrného chemického ošetření keřů. To znamená odrůd rezistentních. Mezi tyto odrůdy patří Solaris, Saphira, Cabernet Cortis a Hibernal.
 
 
 
 

Víno nás baví

Již mnoho let provozujeme Vinárnu Na šikmé ploše v Praze, kde nabízíme převážně vína menších lokálních vinařů. Samozřejmě je všechny známe osobně. Tito vinaři dělají svoji práci s láskou a pokorou a velice často nemají za sebou velký tým lidí, který by jim pomáhal s prodejem a distribucí. Často vína osobně rozváží a musí se hodně otáčet aby jejich zákazníci byli spokojeni. Tak jsme se rozhodli, že jim trochu pomůžeme tím, že vytvoříme jejich jednotlivé e-shopy a jejich vína se tak k Vám dostanou snadněji.
 

Vinařství Trávník

Snažíme se vhodně kombinovat a využívat tradiční i nejnovější postupy technologie výroby tak, aby se vína vyznačovala typickou místní charakteristikou. Většina vín je suchých s důrazem na čistotu chuti, ovocnost, šťavnatost a celkovou, odrůdovou charakteristiku a celkovou líbivost.

Vinařství ŠEDIVÝ

Za vinařstvím Šedivý se skrývá pravý mikrovinař Josef Šedivý ze Strachotína. Jeho vína lze ochutnat pouze u něj ve sklepě anebo ve Vináriu.

Facebook